Elektrisch of benzine auto

Heb jij er wel eens over getwijfeld of je een elektrische auto zou kopen of een benzineauto? Bij een benzineauto weet je wat je kunt verwachten. Dat klinkt veilig, en gemakkelijk, je hoeft niets op te laden, je kunt gewoon naar de benzinepomp iedere keer om je tank vol te laden en je bent klaar. En er worden inmiddels al best zuinige benzine auto’s gemaakt, dus het milieu wordt best gespaard. Wel niet zoveel als bij een elektrische auto, maar toch. En ze zijn ook minder duur.

Maar ja, een elektrische auto… Het is wel het nieuwste van het nieuwste. Super zuinig, veel minder milieubelastend. En je betaalt ook nog minder belasting. Alleen die aanschafprijs

Het is lastig om te bepalen wat je gaat doen.

Tenzij je een auto van de zaak kunt krijgen, voor het zakelijk verkeer is zo’n elektrische auto beter te betalen. En je betaalt minder bijtelling vanwege de veel lagere milieubelasting. Ja, als je je baas zou kunnen overtuigen, zou dat het beste zijn.

Hoe dan ook, je gaat je oude auto verkopen. Die rijdt op benzine. Hij is niet het nieuwste van het nieuwste, maar toch nog wel wat waard. Wil je weten hoeveel? Daar is eigenlijk makkelijk achter te komen. Weet je hoe? Je zoekt een website op waarop je je auto kunt laten taxeren, en je vult wat gegevens in. Aan de hand van een paar gegevens kan de waarde van je auto vastgesteld worden. En het makkelijke is, dat je de auto ook nog kunt verkopen op zo’n website. Meestal in één dag.